ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 21-02-2017 10:46   Güncelleme : 21-02-2017 11:42

Referandum sonrası memurları bekleyen iş güvencesi tehlikesi

Bakan Müezzinoğlu, 'Memurluk tapulu mal olmayacak' diyerek kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmayı planladıklarını bir kez daha ilan etti.

Referandum sonrası memurları bekleyen iş güvencesi tehlikesi
Kamu emekçilerinin iş güvencesi, "esneklik" ve "performans" adı altında ortadan kaldırılmak isteniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "memurluk tapulu mal gibi olmayacak" derken, kamu emekçilerine yönelik saldırı hazırlığının takvimi de belli oldu.
 
AKP'nin büyük tepki çekeceğini düşündüğü düzenlemeyi başkanlık referandumu sonrasına bıraktığı ortaya çıkarken, referandumdan sonra düzenlemenin hayata geçirilmesi planlanıyor.
 
Konuya ilişkin  Sabah'ta yer alan habere göre, Bakan Müezzinoğlu, "Memurun kendisini geliştirmesinin yolu açılmalı, liyakati, performansı değerlendirebilmeli. Yılların getirdiği kıdemle, birikimle bunu ölçmek doğru değil. Bunda da ısrarla güvence diyorsak kamu da beklediği hizmeti alamaz. Mesleklere göre 5 yılda bir kendini çek edebilen bir sistem olmalı" dedi.
 
"Yeni dönemde, kamu kurumlarının tamamında sicil değil performans kriterleri uygulanacak" diyen Müezzinoğlu, "Mevcut beş ayrı devlet personel rejimi tek bir yasa altında toplanırken, ödeme çeşitlerinin de yeniden tanımlanması öngörülüyor. Kamuda bankamatik memurluk dönemi de sona erecek. Bu kapsamda özellikle kamuya uğramadan aylık alan müşavirlik kadroları yeniden gözden geçirilecek. 657 Sayılı Memur Yasası da çağın gereklerine uygun hale getirilirken, kamuda yaklaşık 50 çeşide ulaşan ödemelerin de dengeli hale getirilmesi planlanıyor. Temel ücret, hizmet farkı, ek ödenek, ders ücreti, vekâlet ücreti, performans gibi belli başlıklar halinde sıralanması hedefleniyor. Yine, performansı yüksek memurlara daha yüksek ücret verilecek" ifadelerini kullandı.
 
Kaynak:haber.sol.org.tr
 
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri