SİYASET
Giriş Tarihi : 19-02-2017 00:38   Güncelleme : 19-02-2017 01:01

Dikkat! Bunu yapmayan oy kullanamayacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçmen listesi sorgulamaları başladı. 16 Nisan'da yapılacak Referandum'da oy verebilmek için ysk.gov.tr sitesine girip sorgulama yapmanız gerekiyor. Eğer isminiz yoksa bu adımlara dikkat...

Dikkat! Bunu yapmayan oy kullanamayacak

SEÇMEN LİSTESİ SORGULAMA - TIKLAYIN​ (YSK)

SEÇMEN LİSTESİ SORGULAMA - TIKLAYIN​ (CHP e-seçmen sayfası daha hızlı sorgulanıyor)

Anayasa değişikliği için yapılacak olan Referandum'da oy kullanacaklar için YSK seçim listesini açıkladı. Peki seçmen listesinde adım yok ne yapmalım diyorsanız da sizin için gereken belge ve bilgileri derledik.

Peki seçmen listesi sorgulaması yaptınız ve isminiz çıkmadı ne yapacaksınız, nasıl seçmen kaydı yaptıracaksınız? Bunun için gereken belgeler neler?

Seçmen kütüğünde kaydı bulunmayanlar düzeltme ve yerleşim yeri adresi değiştirmek isteyenler nüfus müdürlüklerine şahsen başvurmak zorundalar. Bunun için de yasal bir süre var. Bu işlemi 26 Şubat 2017 (17.00) Pazar gününe kadar yapmanız gerekiyor.

 

Peki nüfus kütüğü kaydı için gereken belgeler neler? İlgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurmanız gerekiyor. Nüfus müdürlüğü size tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneğini vercek. O formu ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeniz gerekiyor.

Unutmayın! Referandumda oy verebilmek için mutlaka seçmen listesinde adınızın olması gerekiyor. Haliyle isminiz yoksa kayıt işlemini yaptırmadan oy veremezsiniz. Bu sadece referandum değil tüm seçimler için geçerli. O kullanabilmek için 26 Şubat'a kadar seçmen listesi sorgulamasını yapıp, kaydınızı oluşturun

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri