MEB
Giriş Tarihi : 16-02-2017 10:59   Güncelleme : 16-02-2017 10:59

Talim Terbiye Kurulu Başkanı: El yazısı fontu sorunlu

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, öğretilen el yazısının fontsal sorunlu olduğunu ve gelecek hafta net bir karar verileceğini açıkladı.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı: El yazısı fontu sorunlu
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş ilkokullarda öğretilen el yazısının ergonomik bir problemi bulunduğunu söyledi. Bununla ilgili bir çalışma da yaptıklarını kaydeden Durmuş “El yazısıyla ilgili gelecek hafta net cevabı vermiş olacağız” dedi.  
 
AÇI RAHAT DEĞİL
 
Bu konuda birden fazla araştırma yapıldığını belirten Durmuş “Onlar da sonuçlanmış olacak. Bu, kulak ardı ettiğimiz konu değil. El yazımızın fontsal bir sorunu var. 65 derece çok rahat bir açı değil. Ergonomik bir problemi bulunuyor, sorun oradan kaynaklanıyor” diye konuştu. Anasınıfları için farklı aktivite önerileri olduğunu da söyleyen Alpaslan Durmuş “Gelişimleri destekleme konusunda aktiviteleri sunduğumuzun altını çizeyim. Bununla ilgili komisyon çalışmaya devam ediyor” dedi. Alpaslan Durmuş 5'inci sınıflara yönelik yabancı dil hazırlık eğitimi uygulamasının ilk etapta 500'e yakın pilot okulda başlayacağını ifade etti.
 
Yaşar Özay - Posta
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri