ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 08-02-2017 01:59   Güncelleme : 08-02-2017 02:04

Efsane Öğretmen Mustafa Turgut hayatını kaybetti

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde (CAL) yıllarca edebiyat öğretmenliği yapan ve proje okul yönetmeliği gereğince geçtiğimiz aylarda başka bir okulda görevini sürdüren Mustafa Turgut geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Turgut, CAL'ın efsane öğretmeniydi ve öğrencilerinin 'MUTU'suydu...

Efsane Öğretmen Mustafa Turgut hayatını kaybetti
Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde (CAL) 19 yıl edebiyat öğretmenliği yapan ve son olarak proje okulları kapsamında imam hatip lisesine tayin olan Mustafa Turgut, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
 
 
Proje okullarının efsane öğretmenlerinden olan ve CAL’daki öğrencilerinin MUTU’su olan Turgut, 58 yaşındaydı. Zonguldak’ta maden işçisi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Turgut, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunuydu. Öğretmenliğe 1987 yılında Tunceli İmam Hatip Lisesi’nde başlayan Turgut, uzun yıllar Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yaptı.
Proje okul yönetmeliğinin çıkmasının ardından bu okulla ilişiği kesilen Turgut, son olarak bir imam hatip lisesinde öğretmenlik yapıyordu
 
Turgut, öğrencileriyle kurduğu ilişki, ders işleme şekliyle sıradan öğretmenlerden ayrılarak, efsane öğretmenlerden biri olmuştu.
Geçtiğimiz aylarda sozcu.com.tr’ye konuşan Turgut, geliştiği sayı oyununu şöyle anlatmıştı:
 
 
“7-8 yıl önce iki ders üst üste işleyecektik. Bir öğrencim ‘Hocam bizi erken bırakın' dedi. ‘Tamam ama beni sayı oyununda yenerseniz' dedim. Okulun ‘Akıl Oyunları' takımında Okan var. ‘Okan sizi yener, biz de gideriz' dediler. Bütün sınıf Okan'ın arkasında… Okan beni yenmeye çalışıyor. Tabi yenemedi ama ama ben yine de gönderdim. Okuldaki otoriter havayı kaldırmıştık. Mesela öğlen arasında 20-30 kişi topluca Eminönü'ne pide yemeye gidiyorduk. Ya da ‘Haydi kurufasülyeciye' diyorduk, Süleymani'ye iniyorduk. Özetle çocukları çok yormayan, sıkmayan, aşırı saygının yerine sevgiyi koyan bir tarzı geliştirmeye çalışıyorsunuz.” (sozcu.com.tr)
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri