ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 29-01-2017 00:18   Güncelleme : 29-01-2017 00:31

O öğretmenlere müjdeli haber

Kar Tatili Nedeniyle Yapılamayan Kurslar Nedeniyle Öğretmen ve idarecilere ek ders ücreti ödeneceği ile ilgili MEB'den resmi yazı geldi.

O öğretmenlere müjdeli haber

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nden Ek Ders Ücreti ile İlgili Resmi Yazı yayınladı.Yapılan açıklama :

İlinizde bulunan eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin, kar yağışı nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği 29-30 Aralık 2016 günlerinde destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında fiilen yerine getiremedikleri ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılamayacaklarına ilişkin ilgi yazı incelenmiştir.

Bilindiği gibi 23.08.2015 tarihli ve 29454 saılı resmi gazetede yayımlanan kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3.dönem toplu sözleşmenin ''Eğitim,Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme''bölümünün ''Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller''başlıklı 2'nci maddesinde; ''Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim ve faaliyetlerini fiilen yerine getirmeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.'' hükmüne yer verilmiştir.

İlgi (b)Kararın 4'üncü maddesinde ise; ''Bu kurarda geçen;... b) Aylık karşılığı ders görevi: Aylık karşılığında okutulmak zorunda olunan dersleri;... f) Ek ders görevi: Aylık karşılığı ders görevi dışında ek ders ücreti karşılığında okutulan dersleri,....ifade eder.'' hükmü yer almaktadır.

Bu çerçevede,ilinizde bulunan eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin kar yağışı nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği söz konusu iş günlerinde desteleme ve yetiştirme kursları kapsamında fiilen yerine getiremedikleri ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerektiği değerlendirilmektedir.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri