MEB
Giriş Tarihi : 03-10-2023 09:50   Güncelleme : 03-10-2023 09:59

Metal teknolojisi öğretmenleri 20 yıldır yeterli atama kontenjanı verilmesini bekliyor

Yaklaşık 20 Yıldır Atamaları yok denecek kadar az olan Metal Öğretmenliği mezunlarımız okudukları bölüm dışında şartlanmışlardır. Diğer öğretmen branşlarına verilen 7 bin, 3 bin, 2 bin, 900, 500, 300, 200 sayıları Metal Öğretmenlerine 10, 4, 2 ve hatta hiç verilmediği bilinmektedir.

Metal teknolojisi öğretmenleri 20 yıldır yeterli atama kontenjanı verilmesini bekliyor

Mesleki Eğitim Merkezlerine verilen önemin ardında Mesleki ve Teknik öğrenci sayısı 159 binden 1milyon 128 bine ulaşmıştır. Görüldüğü gibi öğrenci sayısı rekor seviyelere ulaşmıştır. Aynı şekilde öğretmen ihtiyacı da rekor seviyelere ulaşmıştır. 1milyon öğrenci artışına paralel öğretmen atamalarının yapılması gerekli duruma gelmiştir.

Bu ülkenin zor şartlarda yetiştirdiği 60 farklı öğretmenlik branşından biri olan Metal Teknolojileri Branşı Öğretmenleri ülkemizin ve ekonomimizin ihtiyacı olan teknik, vasıflı iş gücünü yetiştirmektedirler. Ülkemizin ciddi anlamda Vasıflı elemana ihtiyacı duyduğu su götürmez bir gerçektir. Gerek 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonucu yeni yapılaşma zaruriyeti, gerek sanayi ve çeşitli iş kollarındaki kaynakçı demirci ihtiyacı, gerekse TOKİ’nin 28 ilde yapacağı 10 bin sanayi sitesi inşaatı vb yapılaşmalar yetişmiş elemana duyulan acil ihtiyacı göstermektedir.

Bu anlamda Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde, Mesleki Eğitim Merkezlerinde ve Halk Eğitim Merkezlerinde öğretmen ihtiyaçlarının ivedilikle giderilmesi gerekmektedir. Metal Teknik Öğretmenlerin atamalarının yapılarak, Okullarına gönderilmeleri de zaruriyettir.

Üretim ve ekonomimizin ihtiyaç duyduğu; Kaynakçılık, Doğramacılık, Çelik imalat işleri, inşaat işleri, gemi yapımı, döküm işleri vb kollarda yetişmiş insan gücü Metal Teknolojisi alanından yetiştirilmektedir. Artan öğrenci sayısına paralel olarak, öğretmen sayısı artırılmalı ve Şubat 2024 Öğretmen Atamalarında Metal Teknolojisi Öğretmenlerine yeterli kontenjan ayırılması gerekmektedir. Son zamanlarda gerek Sayın Cumhurbaşkanımız olsun gerek Milli Eğitim Bakanlığımız olsun sık sık mesleki ve teknik eğitimin başarılarından söz etmektedirler.

Mesleki ve teknik eğitimde okul binaların yapılması, atölyelerin-laboratuvarların yapılması, alt yapılarının yapılması yanında Mesleki Eğitim Merkezlerine verilen önemin yanında mesleki ve teknik öğretmen atamalarına da yansıması gerekmektedir.

Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine konunun önemini bir kez daha hatırlatır, sanayimizin ve ekonomimizin güçlenmesinde, üretimin ve ihracatın istenilen seviyelere ulaşmasında Türkiye Yüzyılına yaraşır büyümenin Mesleki Teknik Eğitim verilen önemle gerçekleşeceğini belirtiriz.

Metal Teknolojisi Öğretmenleri Platformu

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri