SINAV
Giriş Tarihi : 18-01-2017 15:11   Güncelleme : 18-01-2017 15:11

AÖF sınav yönetmeliğinde neler değişti?

AÖF sınav yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, 1, 2, 3 ve 4. yarıyılda tüm derslerden başarılı olamayan öğrenci, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Türk Dili I-II ve Yabancı Dil I-II derslerini alabilecek.

AÖF sınav yönetmeliğinde neler değişti?

Anadolu Üniversitesi açıköğretim eğitim öğretim ve sınav yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Değişiklik 18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.
 
Hali hazırdaki düzenlemeye göre, Lisans programlarında 1 inci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenci 5 inci ve 7 nci yarıyıllardan; 2 nci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenci 6 ncı ve 8 inci yarıyıllardan; 3 üncü yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenci 7 nci yarıyıldan; 4 üncü yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenci ise 8 inci yarıyıldan ders alamamakta.
 
Yapılan değişiklikle bu kurala istisna getirildi. Buna göre, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Türk Dili I-II ve Yabancı Dil I-II dersleri için bu kural uygulanmayacak. Bu şu anlama geliyor. Öğrenci örneğin 1, 2, 3 ve 4. yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamasa dahi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Türk Dili I-II ve Yabancı Dil I-II derslerini alabilecek.
 
Bu uygulama, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı güz dönemi başında yürürlüğe girecek

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri