GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-01-2017 01:07   Güncelleme : 16-01-2017 01:22

Özel okullardaki şişirilmiş nota para cezası uygulanacak

Sınavlarda öğrencilere 'şişirilmiş not' verdiği tespit edilen özel okullara idari para cezası uygulanacak.

Özel okullardaki şişirilmiş nota para cezası uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yer alan 'özel okullar tarafından yapılan sınavlarda öğrencilere gerçek dışı not verildiğinin tespiti halinde uygulanacak idari para cezaları'yla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Düzenlemeye göre, haksız notlar vererek öğrencilerin başarı durumlarını etkilediği tespit edilen okullara, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 7'nci maddesi gereğince ilk etapta brüt asgari ücretin 5 katı idari para cezası uygulanacağını anlatan yetkililer, aynı fiilin tekrarı halinde ise bu cezanın 5 kat artırılarak uygulanacağını belirtti.

Yetkililer, "Bakanlık tarafından yapılan inceleme ve denetimlerde gerçek dışı not verdiği üçüncü kez tespit edilen özel okulların kurum açma izinleri ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatları iptal edilecek" dedi.     

MEB yetkilileri bu değişiklikle kamuoyunda, özel okullarda 'şişirilmiş notlar' verildiği yönündeki şikayetlerin etkili bir şekilde önüne geçilmesinin amaçlandığını vurguladı

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri