SENDİKA
Giriş Tarihi : 13-01-2017 23:01   Güncelleme : 13-01-2017 23:01

Çanakkale'de işler tersine döndü: Müfettiş gitti, sendika başkanı geldi

FETÖ gerekçesiyle görevden alınan Birleşik Kamu İş Çanakkale İl Temsilcisi ve Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş görevine iade edilirken, Ahmet Mantaş'ı açığa alınmasında etkili olan Çanakkale Milli Eğitim Maarif Müfettişleri Başkanı Ömer Karabay ise 'FETÖ'den tutuklandı.

Çanakkale'de işler tersine döndü: Müfettiş gitti, sendika başkanı geldi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında olağanüstü hal ilanı ve KHK’lerle Çanakkale’de açığa alınan Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş, görevinin başına döndü.

Çanakkale’de 5 aydır göreve iade edilmeyen öğretim görevlileri arasında yer alan Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ve 15 eğitimcinin göreve iade edildiği belirtildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletin birçok kurumunda başlatılan “FETÖ” operasyonları kapsamında Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, OHAL Valisi Hamza Erkal’ın olur yazısı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alınmış ve Mantaş’ın 3 aylık açığa alınma süresi Kasım 2016’da 2 ay daha uzatılmıştı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş hakkında suç duyurusunda bulunan Ahmet Mantaş’ın, bugün göreve iade edilmesi sevenleri tarafından mutlulukla karşılandı.

15 Temmuz darbe girişiminden beş gün sonra "FETÖ'yle mücadele" adı altında Çanakkale'deki öğretmenlerin haksız olarak açığa alınmasında etkili olan isim, Çanakkale Milli Eğitim Maarif Müfettişleri Başkanı Ömer Karabay, geçtiğimiz gün Ankara merkezli yapılan operasyon sonrasında "FETÖ" soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri