ATAMA
Giriş Tarihi : 05-01-2017 00:38   Güncelleme : 05-01-2017 00:38

MEB, norm fazlası atamalarını durdurmalıdır

MEB'in yayınladığı takvimlere göre norm fazlası ile özür atama takvimleri çakışıyor. MEB bir çözüm bulmalı!

MEB, norm fazlası atamalarını durdurmalıdır

Bazı illerde norm fazlası atama süreci başlatılmış ve süreç halen devam etmektedir. Oysa ki MEB 2017 Ocak dönemi Özür grubu atama duyurusunu da yayımlamıştır.

İki duyuru incelendiğinde takvimlerin çakıştığı görülmektedir. Bu durumda birinden birinin durdurulması gerekir. Aksi halde aynı yere iki atama ya da o anda boş olduğu halde duyuruda sistemde gösterilmeyen okul gibi durumlarla karşı karşıya kalınacaktır.

Aşağıda özür Grubu atama takvimini ve bir ilin norm fazlası atama takvimini ele aldık.

Görüleceği üzere özür grubunda tercihler 13 Ocak 2017 de açılacak. Yani bakanlık/milli eğitim Müdürlükleri 10-13 Ocak tarihleri arasında boş olan ve muhtemelen boşalacak okulları sisteme girecekler.

Aşağıda verilen il norm takvimine göre ise 10-12 Ocak 2017 tarihleri arasında ikinci aşama tercihleri alınacak.

Görüleceği üzere takvimlerde çakışma var ve bu çakışma yeni sorunları beraberinde getirecektir. Bu nedenle atamalardan birinin durdurulması gerekir. Eğer özür grubu durdurulursa bakanlığın yaptığı bir işlem durdurulmuş olacak ve mevzuata göre yapılması gereken bir atama iptal edilmiş olacak. Böyle bir şeyin doğru ve hukuki olmayacağını da düşündüğümüzde norm fazlası atamalarının durdurulması en mantıklı yol olacaktır.

Maksut BALMUK

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri