İLANLAR
Giriş Tarihi : 06-07-2022 23:42   Güncelleme : 11-10-2023 01:11

Enerji Verimliliği Nasıl Sağlanabilir?

Enerji Verimliliği Nasıl Sağlanabilir?

Endüstriyel kazan ve fırınlar gibi yakma araçlarında enerji verimliliği büyük öneme sahiptir. İngilizcesi ‘’combustion system’’ olan yanma sistemleri; yanma odası, brülörler, ateşleyici ve alev monitörlerinden oluşur. Sistem içerisindeki herhangi bir parçadaki enerji kaybını önleyerek veya geri dönüştürerek sistemin daha verimli olması sağlanabilir.

Fırınlarda Enerji Verimliliği

Fırınlarda enerji kayıpları genellikle işletme, kontrol ve bakım süreçlerindeki eksiklerden kaynaklanır. Yanma sürecinde kullanılan enerjinin önemli bir kısmı bacalarda veya yüzeylerde kaybedilir. Yakma sistemlerinde enerji verimliliğinin sağlanabilmesi için işletme ve bakım süreçlerinde değişiklikler gerekebilir.

Yalıtım

Sistemin yalıtımını sağlamak, enerji kaybını azaltarak sistemin verimliliğini artırır. Fırınlarda kullanılan en önemli yalıtım malzemelerinden bir tanesi refrakterlerdir. Refrakter türleri asidik, nötr ve bazik olarak üçe ayrılır. Her koşulda kimyasal yapılarını muhafaza etmek adına üretilen refrakter malzemeler, yüksek ısılara ve termal şoklara dayanıklı yapıdadır. Isı değişiminden dolayı daralma veya genişleme yapmayan refrakter malzemeler, çatlama veya sızdırma yapmaz.

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri