GÜNDEM
Giriş Tarihi : 08-10-2023 12:39   Güncelleme : 08-10-2023 12:39

Emeklilere seyahat ve tatil desteği geliyor

Emekli maaşlarında yapılacak artışlar konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sürerken, yeni yılla birlikte emeklilere bazı sosyal desteklerin de verilmesi gündeme geldi.

Emeklilere seyahat ve tatil desteği geliyor

Edinilen bilgilere bütçe dengeleri, enflasyon oranı ve refah payı da eklenerek, yapılacak artışlar konusunda alternatifli bir taslak hazırlandığı belirtildi. Taslağa göre emeklilerin tatil veya seyahat yapabilmeleri, kültürel faaliyetle katılabilmeleri kapsamında devlet tarafından bazı sosyal destekler verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada "Enflasyonun tahribatına karşı çalışanları ve emeklileri koruyacağız. Sosyal adaleti hayata geçirecek politikalar yürütüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatı doğrultusunda Maliye Bakanı'mız ile birlikte çalışıyoruz.

Yakın zamanda iyileştirme olacak. Çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyoruz. İyileştirme konusunda alternatifli çalışma yapıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı kamuoyuna açıklayacak. Emeklilerimizin sosyal boyutunu da ele alacağız. Sosyal destek konusunda bazı adımlar olacak. Emeklilerin seyahat ve kültürel faaliyetlere katılabilmeleri konusunda bazı adımlar atacağız" dedi. (Türkiye)

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri