İLANLAR
Giriş Tarihi : 03-04-2020 19:36   Güncelleme : 11-10-2023 01:11

Rothschild Ailesi Kimdir?

Rothschild Ailesi Kimdir?

Rothschild Ailesi Kimdir?

1744-1812 yılları arasında yaşamış Mayer Rothschild sayesinde bugünkü ismini kazanmış olan Rothschild ailesi, bilhassa finans ve bankacılık açısından dünyada çok önemli bir yere sahiptir. Yahudi kökenli bir aile olmaları ile birlikte Mayer Rothschild, ailenin çok uzun yıllar boyunca bu gücü elde etmesini sağlamış ve temel kuralları koymuştur. 

Mayer Rothschild Kimdir?

Mayer Rothschild, ailenin kurallarını koyan ve gücünü sağlayan kurucu isim olmakla birlikte henüz 13 yaşındayken Almanya'da bir banka muhasebecisi olarak sektörde çalışmaya başlamıştır. O dönemler Prusya olarak adlandırılan bölgede küçük Mayer Rothschild, daha bir sene önce anne ve babasını çiçek hastalığından kaybetmiş öksüz ve yetim bir çocuktur. 

Mayer Almanya'da bankacılık ile iştigal ederken, döneminde Alman vatandaşlarının çoğu Hristiyanlık dinine bağlıydı. Ancak Yahudiler Hristiyanlardan daha köklü bir geçmişe sahip olduklarından dolayı daha eski bir toplum oluşturuyor ve Yahudi toplumu parayla daha çok meşgul oluyordu. Üstelik Tevrat'ta birçok farklı bölümde faiz ve ekonomi ile ilgili bölümler yer alıyordu. Bu nedenle Yahudiler para ile ilgili birçok işte bankacılık, finans ve ekonomi ile ilgilenirken Mayer Rothschild zenginliğe ulaşma noktasında bu yolda ilerliyor ve bir diğer yandan ise değerli para koleksiyonları alıp-satıp sermaye topluyordu. 

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri