SOSYAL MEDYA
Giriş Tarihi : 20-12-2016 15:14   Güncelleme : 20-12-2016 15:21

Hükümet ‘sosyal medya’ya yönelik takibi arttırma kararı aldı

Beşiktaş ve Kayseri’deki terör saldırılarının ardından terörle mücadele konusunda yapılacakları masaya yatıran hükümet, sık sık tartışma konusu olan ‘sanal medya’ya yönelik takibi arttırma kararı aldı.

Hükümet ‘sosyal medya’ya yönelik takibi arttırma kararı aldı

Toplantılarda sosyal medya ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapılması istendi. Bazı hesaplar üzerinde provokasyon yapıldığı, toplumsal kesimleri karşı karşıya getirmek için bilinçli bir hareket yürütüldüğü belirtildi. Yapılan değerlendirmelerde, bir olay veya patlamanın ardından yanlış fotoğraflar paylaşıldığı, Ortadoğu ülkelerinde çekilen fotoğrafların Türkiye gibi servis edildiği, bazı grupların, dernek ve STK’ların hedef gösterildiği, toplumun galeyana getirilmeye çalışıldığı şeklinde değerlendirmeler yapıldı. Bu tür hesapların gerçek sahiplerine ulaşılması ve erişimin engellenmesi tartışıldı. Yurtdışındaki hesaplar üzerinde yürütülen propagandaları önlemek için terörist gruplarla ilişkisi olanlara dair belge ve bilgilerin oluşturulması ve ilgili ülkelerle paylaşılmasına karar verildi.

Daha önce de Twitter, Facebook, Instagram gibi hesapların takibiyle ilgili açıklamalar, özgürlük alanlarının daraltıldığı gerekçesiyle tartışma yaratmıştı.  hürriyet
 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri