İNTERNET
Giriş Tarihi : 16-12-2016 22:19   Güncelleme : 16-12-2016 22:19

EBA, Google Türkiye genel aramalarda birinci sırada

Google, Yılın Arama Trendleri 2016”nın Türkiye´de farklı kategorilerden oluşan trend listelerini açıkladı. Google, Türkiye’de yapılan genel aramalarda EBA´nın birinci sırada yer aldığını ilan etti.

EBA, Google Türkiye genel aramalarda birinci sırada

Google, “Yılın Arama Trendleri 2016”nın Türkiye´de farklı kategorilerden oluşan trend listelerini açıkladı. “Google Trends” adlı sayfada Türkiye’de yapılan genel aramalarda birinci sırada Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) yer aldığı ilan edildi. Google’ın 14 Aralık 2016’da güncellenen sayfasında ilk sırada yer alan EBA’yı;  Pokemon GO, Darbe, Olimpiyatlar ve Avrupa Şampiyonası takip etti. 
 
EBA, 17 milyondan fazla öğretmen ve öğrenciye hitap ediyor
 
FATİH Projesi’nin önemli bileşenlerinden biri olan EBA; mekân sınırlılıklarını aşan, araç ve zamandan bağımsız çalışabilen, öğrenme ortamını derslik ve okulların dışına taşıyan, güvenli İnternet portali olarak kabul ediliyor. 17 milyonu aşkın öğretmen ve öğrenciye hitap eden portal; 12 bin haber, 63 bin görsel, 65 bin video, 6 bin ses kaydı, 2 bin dergi, 17 bin çeşitli ders dokümanı ve 781 kaynak kitapla aktif bir biçimde hizmet veriyor. EBA, öğretmen ve öğrenci için sadece kaynak erişimi değil kendi çalışmalarını da sunabilecekleri bir ortam olma niteliğini taşıyor.
 
 Yeni EBA akıllı telefonlarda
 
EBA, 1 Aralık 2016 tarihi itibarıyla yenilendi. Öğretmen ve öğrencilerin hizmetine yeni bir logo ile sunulan yeni EBA’da haber, video, görsel, ses, kitap, dergi ve doküman modüllerinin  “İçerik” başlığı altında sunulmasıyla bu alanlara çok daha kolay erişim sağlanıyor. Ayrıca EBA Haber Modülü de sosyal medyada paylaşılabilir hâle getirildi.
 
 EBA’nın söz konusu sürümü ile sunduğu önemli yeniliklerden birisi de yeni yüzün mobil uygulamaya açılmış olması oldu. Kullanıcılar şimdilik Android tabanlı, en kısa zamanda ise İOS tabanlı cep telefonlarına EBA uygulamasını yükleyerek platformdaki haber, video, kitap ve dergi bölümlerine ulaşarak var olan içeriklerden yararlanabilecekler.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri