OKUL
Giriş Tarihi : 15-12-2016 22:39   Güncelleme : 15-12-2016 22:49

Nöbetçi kadın öğretmene öğrenci dayağı

Matematik Öğretmeni Ela Yaşar, iddiaya göre nöbetçi olduğu sırada sınıfına geçmesini istediği 10’uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki O.D.'nin tekme tokat saldırısına uğradı.

Nöbetçi kadın öğretmene öğrenci dayağı

Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ahmet Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde matematik öğretmeni Ela Yaşar, iddiaya göre nöbetçi olduğu sırada sınıfına geçmesini istediği 10’uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki O.D.'nin tekme tokat saldırısına uğradı. Tedavisinin ardından taburcu edilen öğretmenin şikayetçi olduğu öğrenci gözaltına alındı.

Olay, Mimarsinan Mahallesi Gerede Caddesi Delice Sokakta bulunan Ahmet Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Bugün okulda nöbetçi olan öğretmen Ela Yaşar, iddiaya göre, koridordaki öğrencileri sınıflarına geçmesi için uyardı. Öğrencilerden O.D'yi de kolundan tutarak sınıfa geçmesini söyledi. Kolundan tutulmasına sinirlenen O.D., öğretmenine tekme tokat saldırdı. Olayı gören diğer öğrenciler, öğretmen ve öğrenciyi ayırdı. Okuldaki kavga üzerine olay yerine 155 polis  ve 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi. Öğretmen Yaşar, Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde tedaviye alındı. Daha sonra da tedavisinin ardından taburcu edildi. Hastane çıkışı gazetecilerin sorusu üzerine ağlayarak olayı anlatan öğretmen Yaşar, “Koridorda nöbetçi öğretmendim. Öğretmen zili çaldı. Koridorda öğrencilere içeri girin diyordum. Bu öğrenciyi de sadece kolundan tutup içeri girmesini söyledim.  Öyle deyince çocuk beni itti. 'Sen beni nasıl itersin' diyerek, kolunun altına alarak tekme, tokat ve yumruklarıyla vurdu. Diğer öğrencilerde duruma şaşırdı. Gelip, ikimizi ayırdılar. Öğrenciden şikayetçiyim” dedi.

Öğretmenine saldıran O.D., olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. O.D., Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği’nde yapılan sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri