İNTERNET
Giriş Tarihi : 03-12-2016 12:46   Güncelleme : 03-12-2016 12:46

Yeni EBA yeni logosuyla yayında

Yeni EBA, 1 Aralık 2016 itibarıyla yayına başladı. Yeni EBA öğretmen ve öğrencilerin hizmetine yeni bir logo ile sunuldu.

Yeni EBA yeni logosuyla yayında

Yenilenen EBA’nın; haber, video, görsel, ses, kitap, dergi ve doküman modüllerinin  “İçerik” başlığı altında sunulmasıyla bu alanlara çok daha kolay erişim sağlanıyor. İçerik sayfalarında daha sade ve arananların rahat bulunabileceği bir yapı oluşturuldu.
 
Paylaşımların daha çabuk yapılabilmesi için EBA sayfalarının sağ alt köşesine kırmızı bir buton eklendi. Zaman tüneli de eklenen profil sayfasında; aktivite detayları, ders modülü istatistikleri görüntülenebilirken başkalarının hangi alanları görebileceği de kontrol edilebilecek.  Ayrıca EBA Haber Modülü de sosyal medyada paylaşılabilir hale getirildi.
 
“EBA Ders”in yeni yüzü

 
EBA Ders, öğretmenlerin birbirleri ile etkili bir şekilde akademik iş birliği yapabilmesi ve öğrencilerle eğitsel paylaşımlarda bulunabilmesi amacıyla yenilendi. Öğretmenlerin EBA Ders’le oluşturduğu veya takip ettiği gruplar içinde eğitsel tartışmalara katılma, eğitsel paylaşımlar yapma, öğrencilere çalışmalar gönderme, kendine özel takvim planına göre ilettiği çalışmaları ve yaklaşan etkinlikleri takip etme imkânı sağlandı.
 
Öğrenciler EBA Ders’le sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte çalışmanın, iletişim kurabilmenin ve paylaşımda bulunmanın ayrıcalıklarından yararlanabilecekler. EBA Ders’le öğrenciler, öğretmeninin gönderdiği ödev ve alıştırmaları takviminden anlık takip ederek çalışmalarını zamanında yapabilecek. Dilediği zaman dilediği konuya çalışabilecek. Öğrenciler EBA Dersi kullanarak okulunda paylaşımlar yapma; oylama ve etkinliklere katılarak hem okulda hem de okul dışında öğrenmeye devam etme imkânını da elde etmiş oldu.
 
EBA artık “Cep”te

 
EBA’nın bu sürümü ile sunduğu önemli yeniliklerden biri de yeni yüzün mobil uygulamaya açılmış olması oldu. Kullanıcılar şimdilik Android tabanlı, en kısa zamanda ise İOS tabanlı cep telefonlarına EBA uygulamasını yükleyerek platformdaki haber, video, kitap ve dergi bölümlerine ulaşarak var olan içeriklerden yararlanabilecekler.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri