SOSYAL MEDYA
Giriş Tarihi : 15-11-2016 00:25   Güncelleme : 15-11-2016 00:25

Bu yalana inanmayın! Sosyal medya 1 saattir bunu konuşuyor

Büyük yalana inanmayın! Son bir saatte binlerce kişi Whatsapp'tan bunu paylaşıyor...

Bu yalana inanmayın! Sosyal medya 1 saattir bunu konuşuyor

Bu gece Whatsapp ve sosyal medya kullanıcıları çok ilginç bir haber ile karşılaştı. Kaynağı Singapur’da dayandırılan haberde her türlü teknolojik aletin saat 12:30 ila 3:30 arasında kullanımının çok tehlikeli olduğu iddia edildi. Adeta virüs gibi yayılan mesaj yüz binlerce kişiye ulaştı.

Sosyal medya plarformlarında virüs gibi yayılan mesajda “Acil. Bu gece 00:30 – 03:30 saatleri arasında telefon, hücresel cihaz, tablet vb. cihazları kapattığınızdan emin olun ve vücudunuzdan uzaklaştırın. Singapur televizyonu haberi açıkladı. Lütfen ailenize ve arkadaşlarınıza söyleyin. Bu gece gecegenimiz için 12:30 ile 3:30 arası çok yüksesk radyosyon olacaktır. Kozmik ışınlar Dünya’ya yaklaşacaktır. Bu yüzden lütfen cep telefonunu kapat. Cihazı vücudunuza yakın bir yere bırakmayın, bu ciddi hasara neden olabilir. Google ve NASA, BBC News’i kontrol edin. Bu mesajı sizin için önemli olan tüm insanlara gönderin.” denildi.

nesaj
 

PROF. DR. MİKDAT KADIOĞLU YALANLADI!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Afet Yönetimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Bu gece yarısı kozmik ışınlar filan gelecek dedikodusunu NASA’nın Uzay Havası Tahminlerinde haklı cıkaracak herhangi bir işaret yok.” diyerek iddiaların yalan olduğunu söyledi. (Gökhan GÜLLÜHAN - Sözcü)

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri