SOSYAL MEDYA
Giriş Tarihi : 13-11-2016 01:41   Güncelleme : 13-11-2016 01:41

Facebook hatası binlerce kullanıcıyı 'öldürdü'

Sosyal medya sitesi Facebook'ta ortaya çıkan sıra dışı bir hata nedeniyle çok sayıda kullanıcının profili anma sayfasına dönüştürülmesine neden oldu.

Facebook hatası binlerce kullanıcıyı 'öldürdü'

BBC Türkçe Servisi’nin aktardığına göre, Facebook’taki teknik bir hata nedeniyle dün binlerce kişinin profili, hala hayatta olmalarına karşın, yaşamlarını yitirmiş gibi anma sayfalarına dönüştürüldü. Çok sayıda kullanıcı, arkadaş ve ailelerine ölmediklerini açıklamak için durum güncellemesi yazmak durumunda kaldı.
 
Facebook sözcüsü, “Bu durum, korkunç bir hatadan kaynaklandı ve bu hatayı gidermiş bulunuyoruz. Yaşananlardan dolayı üzgünüz” dedi. Facebook'un hatası nedeniyle profili ‘anma sayfasına’ dönüştürülenler arasında CEO'su Mark Zuckerberg de bulunuyor. Hata sonucu sayfaya eklenen mesajda, “Mark'ı sevenlerin; onu hatırlamak ve anmak için tanıdıklarının yapacağı paylaşımlarda teselli bulacağını umuyoruz” denildi.
 
‘FACEBOOK, ABD’NİN EN UZUN HAFTALARINDAN BİRİNDE ÜYELERİNE ÖLDÜKLERİNİ BİLDİRDİ’
 
New York Times yazarı Katie Rogers, ‘Facebook neden öldüğümü söylüyor’ başlıklı yazısında, “Facebook, Amerikan tarihinin en uzun haftalarından birinin kapanışında üyelerine yaşamlarını yitirdiklerini bildirdi” dedi.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri