İNTERNET
Giriş Tarihi : 09-11-2016 21:12   Güncelleme : 09-11-2016 21:12

Dikkat! Veli ve öğretmenlere sahte e-okul tuzağı

Öğretmenler dikkat! Bu tuzağa düşmeyin Milyonlarca öğretmen ve veli tarafından kullanılan e-okul sisteminin sahtesi yapıldı. Öğretmen ve velilere şifrelerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya...

Dikkat! Veli ve öğretmenlere sahte e-okul tuzağı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türk eğitim sisteminin dijitalleştirilmesi çerçevesinde uygulamaya aldığı ilk projesi olan e-okul sistemi Ocak 2007 yılından bu yana kesintisiz olarak velilere ve öğrencilere aktif şekilde hizmet veriyor. Bu sabahtan itibaren siteye girmek isteyen öğretmenler ve veliler fake site bir siteye yönlendiriliyor. Konuyla ilgili bilgi veren öğretmenler, “e okul bilgi sisteminde Google yada Bin ile arattığınız zaman sahte fake bir siteye yönlendiriliyorsunuz. Yanlışlıkla şifrenizi girerseniz şifrenizi değiştirip bir daha sisteme girmeniz mümkün olmuyor. Bu sabah saatlerinden beri birkaç öğretmenimizin şifresi çalındı.

Biz öğretmenlerimize gerekli uyarıları yaptık” dedi. Fake sitenin gerçeğinden ayırt etmenin oldukça güç olduğunu belirten öğretmenler, “Sitenin orijinal adresi http://e-okul.meb.gov.tr ancak aramalarda "eokul.meb.gov.tr" ve "https://eokulyd.meb.gov.tr" sitelerine yönlendiriliyoruz. Gerçeğinden ayırt etmek gerçekten çok zor” ifadelerini kullandı.  Sitenin orjinal adresi aşağıdaki gibidir:







eokul-meb.com

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri