SOSYAL MEDYA
Giriş Tarihi : 29-10-2016 17:31   Güncelleme : 29-10-2016 17:31

İnterneti yavaş olanlara Facebook'tan müjde!

Facebook, platformun en önemli unsurlarından biri olan Haber Akışı'nda yaptığı yenilikle birlikte kullanıcıların yavaş bir internet bağlantısıyla bile bu akışı sorunsuz bir biçimde görebilmesi mümkün hale geliyor.

İnterneti yavaş olanlara Facebook'tan müjde!

Firma bu doğrultuda geçtiğimiz yıl kendi algoritmaları üzerinde yaptığı değişikliklerle internet hızlı yavaşlasa da gönderilerin cihazlarda önbelleğe alınmasını sağlamıştı. Bu sayede kullanıcılar bazı içeriklere ulaşmayı garantileseler de bunlar yine de alakasız ya da çok eski gönderiler olabiliyor.

Facebook tarafından geliştirilen yeni bir sıralama sistemi sayesinde hem sunucu üzerindeki yeni gönderiler hem de kalıcı önbellekteki henüz görülmemiş gönderiler daha etkili bir biçimde tartılıyor. Bu sayede internetin olmadığı durumlarda bile kullanıcıların haber akışlarında kendileriyle daha ilgili gönderilerle karşılaşması hedefleniyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre bu "istemci taraflı sıralama" kullanıcıların akıllı telefonlarının bilgi işlem gücünden faydalanıyor. Bu anlamda söz konusu sistem Chrome gibi tarayıcılardan farklılık gösteriyor. Zira Chrome, internetin yavaş olduğu durumlarda sadece metin sunuyor, bağlantı hızı iyileştiğinde ise görseller gelmeye başlıyor. Facebook'un kullandığı algoritmada ise bunun aksine bir gönderinin kullanıcıyla ilgili olup olmadığı "buradaki medya dosyaları yüklenmeye başlamadan önce hissediliyor". Bu sayede Haber Akışı'nda sadece alakalı gönderilere ait gerekli medya dosyaları daha sorunsuz biçimde yüklenmiş oluyor.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri