SOSYAL MEDYA
Giriş Tarihi : 27-10-2016 12:22   Güncelleme : 27-10-2016 12:23

Messenger'a görüntülü arama özelliği geldi

Windows 10'lu PC'ler için geçtiğimiz günlerde yayınlanan Messenger uygulaması, şimdi de bu yeni özellikle önemli bir eksiğini kapatıyor.

Messenger'a görüntülü arama özelliği geldi

Nisan ayında, Windows 10 için Facebook ve Facebook Messenger uygulamaları açıklanmıştı; ilk önce bilgisayarlara ardından Windows 10 telefonlara geldi. Bu tarihten beri iki uygulama da güncellemelerle iOS ve Android sürümlerine yetişmeye çalışıyor.
 
Bu eksik özelliklerden biri de Windows 10'lu PC'ler için sesli ve görüntülü görüşmeydi. Messenger kullanıcıları isterlerse web tarayıcısı açıp oradan arama yapabiliyorlardı tabi ama yine de uygulamanın içinde bu özelliğin olmaması büyük bir eksiklikti.
 
Şimdi bu özelliğin eksikliğinin oluşturduğu boşluk da dolmuş oldu. iOS ve Android sürümleriyle aynı mantıkla çalışan Windows 10 uygulamasında, sesli ve görüntülü görüşmelere sağ üst köşeden erişebiliyorsunuz.
 
Bir arama başladığında sade bir arayüz karşımıza çıkıyor, burada mikrofon, webcam ve aramayı bitirme seçenekleri yer alıyor. Seçenekler butonu şimdilik sadece hangi kameranın kullanılacağını seçmeye yarıyor.
 
An itibariyle bu özelliklerin Windows 10'lu PC'lerde çalıştığını söyleyelim. Aynı özelliğin Windows 10 Mobile'lı telefonlara da gelip gelmeyeceği konusunda bir haber yok.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri