SOSYAL MEDYA
Giriş Tarihi : 16-10-2016 23:10   Güncelleme : 16-10-2016 23:33

FETÖ soruşturmasında Facebook grupları inceleniyor

Öğretmenlerin, kamu personellerinin üye oldukları, etkileşim içerisinde oldukları Facebook grupları inceleme ve soruşturma sürecine dahil edilmeye başlandı. Özellikle Aktif Eğitimciler Sendikası üyelerinin oluşturduğu gruplar mercek altında.

FETÖ soruşturmasında Facebook grupları inceleniyor

Kamuda binlerce personel FETÖ soruşturmasıkapsamında gözaltına alındı. 672 Sayılı KHK ile 28 bin öğretmen ve yönetici meslekten ihraç edilmişti. Meslekten ihraç edilen öğretmenlerin büyük bir kısmı Aktif Eğitimciler Sendikası yöneticileri, üyeleri ve daha önceki dönemlerde Aktif Eğitim-Sen üyesi olmuş kişiler. FETÖ soruşturması derinleştikçe yeni bilgiler ve veriler ortaya çıkmaya başladı.
 
AKTİF EĞİTİM-SEN
 
Aktif Eğitim-Sen kuruluş tarihi 2012 yılına uzanmaktadır. Aktif Eğitim-Sen 2012 yılında kurulduktan sonra çok kısa bir süre içerisinde üye sayısını 35 bine çıkarmış kurulduğu tarihten yaklaşık dokuz ay sonra ise sendika feshedilmişti. Aktif Eğitim-Sen üye sayısı o dönemde rekor kırmıştı. Sendika 22 Kasım 2013 tarihinde tekrar kurularak üye kazanmaya devam etti. Aktif Eğitim-Sen kurucuları, yöneticileri FETÖ lideri Fethullah Gülen’e yakınlığı ile tanınan cemaat içerisinde ağbiler ve ablalardan olarak bilinen kişilerden oluşmaktaydı. Aktif Eğitim-Sen yöneticileri, okul müdürleri çevrelerindeki öğretmenlere ve yöneticilere hal hatırla, komşuluk, dostluk, arkadaşlıkla yaklaşarak üye sayılarını arttırmaya çalıştılar. O dönemlerde bilinçli olmadan Aktif Eğitim-Sen üyesi olmuş MEB personelleri şu anda bu hatalarından dolayı büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Aktif Eğitim-Sen üye sayısıincelendiğinde yönetici ve yetkilileri ayırdığımızda geri kalan üyelerden geçmişte üye olmuş sonradan istifa etmiş kişilerinde meslekten ihraç edildiğini görmekteyiz.
 
FACEBOOK PAYLAŞIMLARI
 
Kamudan başlayan büyük FETÖ operasyonlarına her geçen gün yeni tutuklamalar eklenmektedir. Haber ajanslarında her gün tutuklanan öğretmenleri görmekteyiz. Tutuklanan öğretmenlerin ifadelerinde, soruşturma ve inceleme aşamalarında sendika bilgisinden banka bilgisine kadar detaylı olarak yapılan araştırmalarda Facebook en dikkat çekici nokta olarak kayıtlara geçmektedir. Facebook gruplarına arkadaşları tarafından habersizce eklenen FETÖ ile bağı olmayan öğretmen arkadaşları uyarmak istiyoruz. Sosyal medyada bize sorulmadan her gün onlarca facebook gruplarına eklenebiliyoruz kimi zaman dikkatsizliğimizden kimi zaman ise umursamamadığımızdan boş verebiliyoruz. Ancak geçtiğim şu dönemde devletimize ve milletimize kastetmiş kişilerin tespit edilmesinde yapılan araştırmalarda suçsuz kişilerin mağdur olmaması adına diken üstünde durmalıyız. Bu haberimizden sonra tüm öğretmen arkadaşlarımızın facebook profillerine girerek üye oldukları, eklendikleri grupları incelemelerinin iyi olacağı görüşündeyiz. Bilginiz dışında eklenmiş olduğunuz üyesi olarak gözüktüğünüz gruplardan ayrılın. Özellikle Aktif Eğitim-Sen üyesi olarak gözüken gruplara, FETÖ bağlantılı kurum, kuruluş, STK ile ilgili gruplara dikkat ediniz.
(ogretmenlericin )

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri