SOSYAL MEDYA
Giriş Tarihi : 02-09-2016 06:08   Güncelleme : 02-09-2016 06:16

WhatsApp’ta hesap bilgilerinin paylaşılması nasıl önlenir?

Dünyanın en yaygın mesajlaşma servisi olan WhatsApp, geçtiğimiz hafta içerisinde tepki çeken bir yeniliği duyurdu. Kullanıcılar, güncellenen WhatsApp uygulamasıyla birlikte yeni bir gizlilik politikasını kabul etmeye yönlendirildi.

WhatsApp’ta hesap bilgilerinin paylaşılması nasıl önlenir?

Yeni sözleşmeyi kabul etmeden de WhatsApp’ı kullanmak mümkün ancak kabul edenler için geç değil!
 
Eğer WhatsApp’ın yeni sözleşmesini kabul ettiyseniz ve fikrinizi değiştirdiyseniz, yapabileceğiniz bir işlem var. Bunun için WhatsApp’ın ana ekranından “Ayarlar” menüsüne girmeniz gerek. Ardından “Hesap” sekmesinden “Hesap Bilgilerimi Paylaş” kısmını kapatabilirsiniz. Android ve iOS platformlarında aynı işlem geçerlidir.
 
 Hesap bilgilerinizi paylaşırsanız ne olur?
 
Açıkçası bu noktada bir yorum yapmak için henüz erken. Ancak WhatsApp, kullanıcı bilgilerinin Facebook ile paylaşılacağını kesin bir şekilde dile getiriyor. Bu şekilde Facebook’un yeni reklam algoritmasına dahil olunuyor. Reklam gösterimlerinde kullanıcıların cep telefonu numaralarının kullanılacağı anlamına geliyor.
 
Henüz bu sözleşme sonrasında bahsedilen yeni reklam şekli devreye girmiş değil. Ancak WhatsApp içerisinde reklam gösterilmesi bile bu düzenleme ile ilerleyen süreçlerde mümkün olabilir. Dolayısıyla bilgilerinizin paylaşılmasını engellemek isteyebilirsiniz. “Hesap bilgilerimi paylaş” ifadesinin WhatsApp sohbetlerini içermediğini tekrar hatırlatalım. Yani WhatsApp sohbetleri üçüncü kişilere karşı halen korunacak bu noktada bir değişiklik yok.

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri