İNTERNET
Giriş Tarihi : 23-05-2016 13:29   Güncelleme : 23-05-2016 13:38

En iyi 10 bulut depolama servisi

Kullanıcılara iş ve günlük yaşamlarında önemli bir esneklik sağlayan ve birtakım donanımsal engellerden kurtaran bulut tabanlı hizmetler, 2011 yılıyla birlikte online yaşamın öğelerinden biri haline geldi.

En iyi 10 bulut depolama servisi

 Erken adapte olan kesim arasında yer alan şirketler, bulut bilişim teknolojilerini verimliliği artırmak ve maliyetleri düşürmek için iş çözümlerine ekledi bile.

Geçen son iki yılda bulut tabanlı depolama servisleri, gelişerek bireysel kullanıcıların da günlük hayatını kolaylaştıran araçlar arasına girdi. Zira uygulama marketlerinde internet kullanıcısının günlük hayatında rahatlıkla kullanabileceği çok sayıda bulut paylaşım uygulaması bulunuyor.

Söz konusu uygulamalar arasında kimileri depolama alanıyla öne çıkarken, bazılarıysa hızlı senkronizasyon ve ekosistemin kullanışlılığı bakımından tercih edilebiliyor. Tüm bunları göz önünde bulundurarak internet kullanımının yanı sıra, iş ve günlük hayatta üretkenliğinizi artıracak 10 bulut paylaşım uygulamasını içeren bir liste hazırladık. Listemizi inceleyerek işteki dosyalarınız veya sadece aklınıza gelen bir not için de kullanabileceğiniz bu uygulamalardan hangisini tercih edeceğinize karar verebilirsiniz.

Google Drive

Bulut depolama servisleri arasına yeni giren Google Drive, ücretsiz depolama alanı ve Google ekosistemini kullanmasıyla öne çıkan uygulamalar arasında yer alıyor. Kullanıcılara 5 GB ücretsiz depolama alanı sunan Google Drive’da 25 GB alana sahip olmanın bedeli aylık 2.49, 100 GB alan edinmenin karşılığı ise 4.99 dolar. Diğer yandan hizmetin maksimum dosya boyutu ise 10 GB olarak dikkat çekiyor.

Mac, Windows, Android, iPhone ve iPad uygulamalarıyla geniş bir donanım yelpazesinde kullanım imkanı sunan Google’ın bulut depolama servisi, aynı zamanda Google Dökümanlar ile senkronize çalışarak bu hizmetin kullanıcılarına avantajlar sağlıyor.

 

Box

Bireysel kullanıcılardan çok iş çözümlerinde de uzmanlaşan Box, 5 GB ücretsiz depolama alanı sunarak bu alanda diğer servislerden farklılaşmıyor. Box’un kullanıcılar tarafından tercih edilmesinde belki de en çok etkili olan özelliği paylaştığınız dosyaların hakkına sadece sizin sahip olmanız.

Dosya boyutu ücretsiz üyelikler için 25 MB, ücretliler için 100 MB’yi aşamayan Box’a Mac, Windows, Android, Blackberry, iOS uygulamalarından erişilebiliyor. Box’un 25 GB’lik ücretli depolama alanının aylık ücreti ise 9.99 dolar.

 

Dropbox
Bulut paylaşım uygulamaları arasında belki de popüler olan şirket Dropbox. Daha çok bireysel kullanıcılara odaklanan Dropbox, sunduğu 2 GB depolama alanıyla rakiplerinden geride gibi görünse de üçüncü parti uygulamalarla olan entegrasyonu, arkadaşlarla dosya paylaşım özelliği ve kolay senkronizasyon avantajıyla bu alandaki en iyi uygulamalardan.

Box gibi paylaştığınız dosyaların haklarına sadece sizin sahip olduğunu Dropbox’un 100 GB aylık kullanım ücreti ise 19.99 dolar. Dropbox’un destek verdiği platformlar arasında Windows, Linux, Mac, Android, iOS ve Blackberry yer alıyor. Bununla birlikte Dropbox yeni yayınladığı iki adımlı doğrulama ile güvenliğini de artırmış durumda.

 

SkyDrive 

Microsoft’un bulut depolama hizmeti SkyDrive, piyasadaki en iyi uygulamalardan biri. Dünyada neredeyse bütün internet kullanıcıları tarafından tercih edilen Office araçlarını kolayca senkronize etme avantajı nedeniyle tercih edilen SkyDrive, 7 GB ücretsiz depolama alanıyla dikkat çekiyor.

Aylık 4.99 dolar karşılığında 100 GB depolama alanına sahip olabileceğiniz SkyDrive, rakipleri kadar geniş bir donanım yelpazesinde hizmet vermiyor. Microsoft’un Windows Phone işletim sistemine destek veren ender hizmetlerden olan SkyDrive, Mac, Windows ve iOS cihazlardan kullanılabiliyor. Ayrıca dosya haklarına bu uygulamada da sadece siz sahip oluyorsunuz.

 

iCloud

Sadece Apple ürünleri için hizmet veren iCloud, bu ürünleri kullananlar için oldukça makul bir bulut paylaşım uygulaması konumunda. Ücretsiz olarak 5 GB depolama alanına sahip olabildiğini iCloud, iOS ve Mac kullanıcıları için çok seçenekli bir senkronizasyon ağı sunuyor.

Beta sürecinden yeni çıkan iCloud, Apple ekosisteminin avantajlarını sonuna kadar kullanıyor. Bu açıdan kullanımı oldukça basit ve rahat bir uygulama.

 

SugarSync

Tıpkı rakipleri gibi 5 GB ücretsiz depolama alanı veren SugarSync, asimetrik senkronizasyon özelliğiyle kullanıcılarına önemli bir bulut esnekliği sağlıyor. Dosya yedeklemeyi de otomatik olarak gerçekleştirerek kullanıcıların elini kolaylaştıran hizmet, istediğiniz bir dosyayı başka bir masaüstünde herhangi bir klasör içine gönderilecek şekilde senkronize etme seçeneği veriyor.

100 GB depolama alanı için sizden aylık 14.99 dolar talep eden SugarSync’in Mac, Windows, Android, Blackberry, iOS ve Windows Mobile uygulamaları bulunuyor.

 

Amazon Cloud Drive

Rakiplerine oranla daha çok kendi ürünlerine yönelik bir servis izlenimi veren Amazon Cloud Drive5 GB ücretsiz depolama alanı sunan bir diğer bulut paylaşım uygulaması. Zira Amazon’un temel hizmetlerinden kitap ve müzik depolama konusunda kullanıcılara avantaj sağladığı görülen hizmet aracılığıyla e-posta, takvim ve telefon rehberi senkronize edilemiyor.

100 GB depolama alanına 8.33 dolar karşılığında edinebildiğiniz Amazon Cloud Drive, ne yazık ki Windows, Mac, Android dışında başka bir platforma destek vermiyor.

 

OpenDrive

Birden fazla bilgisayarda ve mobil cihazlarda senkronizasyon özelliği sunan OpenDrive 5 GB ücretsiz depolama alanı sunan bulut paylaşım uygulamalarından. İnternet bağlantısının olduğu her yerde size kolayca dosyalarınızı senkronize etme ve üzerinde çalışabilme imkanı veren uygulama, mobil cihazlarla olan uyumuyla da ilgi çekiyor.

Ana bilgisayarınızda bulunmasına gerek kalmadan kullanıcılara dosya düzenleme seçeneği de bulunan OpenDrive, 100 GB depolama alanını aylık 5 dolara veriyor. 1 GB dosya boyutuna izin veren uygulama, aynı zamanda otomatik yedekleme de alıyor. OpenDrive’ın desteklediği platformlar ise Windows, Mac, iPhone ve Android.

 

SpiderOak

Her şeyi mükemmel olmayan ancak birçok özelliği barındırmasını istediğiniz bir bulut paylaşım uygulaması varsa, SpiderOak bu seçeneklerden birini oluşturabilir. Özellikle dosya şifreleme özelliğiyle öne çıkan uygulama 2 GB ücretsiz depolama alanı sunuyor.

Rakiplerine oranla ücretsiz depolama konusunda geride kalsa da SpiderOak, otomatik senkronizasyon, çoklu platform desteği ile her an istediğiniz dosyaya kolayca ulaşabilmenizi sağlıyor.

 

Ubuntu One

Basit arayüzü ve 5 GB ücretsiz depolama alanıyla, bu hizmet özellikle Ubuntu kullanıcıları için bir hayli ideal. Senkronizasyon özelliği bulunan Ubuntu One ile müzik, fotoğraf ve dosyalarınızı saklayabiliyor, ayrıca Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardan paylaşabiliyorsunuz.

Ubuntu haricinde Windows işletim sistemine de uygun olan hizmet, aynı zamanda Android ve iOS olmak üzere iki mobil platformdan da kullanıcılara dosyalarına ulaşma imkanı veriyor.

 

Yandex.Disk

Rus arama motorunun yeni servislerinden Yandex.Disk listemize bonus bulut paylaşım depolama hizmeti olarak giriyor. Ücretsiz sunduğu 10 GB depolama alanıyla iddialı bir giriş yapan servis, Yandex.Mail’e entegre olarak çalışıyor.

E-posta ileti eklerinin saklanması için de özel bir alan bulunurken, bu alan, Disk’in 10 GB’lik kapasitesini etkilemiyor. Türkçe dil desteği bulunan servis sayesinde kullanıcılar basitçe belge, fotoğraf, film ya da müzik parçalarını mobil veya webden ulaşabiliyor; bu dosyaları popüler sosyal ağlar üzerinden çevreleriyle paylaşabiliyor. Yandex.Disk ayrıca kullanıcılarına Windows ve Mac ile birlikte Android ya da iOS üzerinden erişim fırsatı da veriyor.

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri