İNTERNET
Giriş Tarihi : 05-04-2016 13:30   Güncelleme : 05-04-2016 13:30

İnternet bankacılığı kullananlar bu tuzağa dikkat!

Bilgisayar korsanları, internet bankacılığı kullanan vatandaşların banka hesaplarını 'Zeus' adı verilen bir virüs ile boşaltıyor.

İnternet bankacılığı kullananlar bu tuzağa dikkat!

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul ve Edirne’de düzenledikleri eş zamanlı operasyonla internet bankacılığı kullanan vatandaşların hesaplarını virüslü e-posta ile boşalttığı öne sürülen 20 kişiyi gözaltına aldı.

Mail kutunuzda bilgisayar korsanlarının gönderdiği bu sahte faturalardan görebilirsiniz:


Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne çok sayıda vatandaş hesaplarından bilgileri dışından para çekildiği yönünde ihbarda bulundu. Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri yaklaşık 5 aylık fiziki ve teknik takibin ardından 2 kardeşin yönettiği şebekeye ulaştı. Polis ekipleri İstanbul’da 8 ilçede ve Edirne’de bazı adreslerde eş zamanlı baskın yaparak şebeke lideri oldukları iddia edilen Tevfik ve Vasfi U. kardeşlerinde aralarında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda bilgisayarın hard diskleri incelenmek üzere kopyalandı. Operasyonun bazı adreslerde devam ettiği öğrenildi.

SAHTE FATURAYI AÇINCA VİRÜS BULAŞIYOR

Şüphelilerin internet bankacılığı kullanan vatandaşların bilgisayarlarına ve akıllı cep telefonlarına ‘Zeus’ adlı bir virüsü e-posta yoluyla sahte fatura şeklinde gönderdikleri, bilgisayara ve akıllı telefona gelen e-postanın açılmasıyla aktif hale geliyor. Mağdur vatandaşlar bilgisayar ve akıllı telefon üzerinden bankacılık işlemi yapmak istedikleri sırada banka tarafından yollanan güvenlik kodu ‘Zeus’ adlı virüs sayesinde şebekeye ulaşıyordu. Şebeke elemanları bankacılık işlemi yapmak isteyen vatandaşların yerine hesaplarına kısa sürede ulaşarak vurgunu gerçekleştiriyordu.

2 MİLYON LİRALIK VURGUN

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilk belirlemelere göre şebekenin bu yolla 2 milyon liralık vurgun yaptığını tespit etti. Şebeke lideri kardeşlerin de kazandıkları parayla kumarhane işlettikleri belirlendi.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri